News

S!VAS / UKENDT KUNSTNER TIL GRØN!

Om mindre end tre måneder kører Grøn landet rundt med koncerter for 35. gang. I dag skriver de endnu to navne plakaten, nemlig nogle af dansk hiphops mest populære herrer, Sivas og Ukendt Kunstner, der deler scene, når de skal med blandt andre Rasmus Seebach og Scarlet Pleasure på Grøn 2017.

Grøn 2017 er i fuld gang med at offentliggøre årets program til koncertturnéen der for 35. gang i træk kører rundt i Danmark med den mest populære danske musik. Dagens offentliggørelser er ingen undtagelse, der er nemlig tale om nogle af de hurtigste stemmer og skarpeste beats på den danske hiphop-scene: Sivas og Ukendt Kunstner.

De grønne koncerter er arrangeret af Tuborg og Muskelsvindfonden og er en traditionsfyldt dag med gode livemusik, kolde øl og masser af hygge, fest og fællesskab, hvor mange mødes med venner og familie. Men det er ikke kun hos publikum, at der er nære relationer: ”Vi spiller sammen med Ukendt Kunstner på Grøn i år, og dem har jeg et virkelig stærkt forhold til, fordi vi har været på turné sammen før. Jeg betragter dem efterhånden som familie,” fortæller Sivas Torbati, der også blot går under navnet Sivas, og som siden gennembruddet med singlen d.a.u.d.a. i 2014 er stormet frem.

Vi har prøvet at skulle bakke hinanden op, så det bliver ikke et rutinepræget show, men det bliver et rutineret show. Det bliver godt,” supplerer Hans Philip, der sammen med Jens Ole McCoy udgør duoen Ukendt Kunstner. Med hits som Neonlys, Alting/Ingenting og Stein Bagger er de for alvor brudt igennem lydmuren på den dansksprogede hiphop-scene.

Det bliver første gang for både Sivas og Ukendt Kunstner, når de skal med rundt på Grøn 2017. Og som en af landets største musikbegivenheder, bliver man glad for at få dén mulighed: ”Jeg blev virkelig glad over at få muligheden for at spille på Grøn. Jeg havde hørt en masse gode ting om koncerterne, og den energi der er på festivalen fra andre kunstnere. Desuden har vi været rundt på de største festivaller de seneste år, og den eneste vi manglede at krydse af var Grøn,” fortæller Sivas.

Siden 1983 har de grønne koncerter turneret rundt i landet med et godt og enkelt koncept: Venner og familie samles til en festlig og hyggelig dag med god livemusik, hvor det hele går til et godt formål. Det har siden vokset sig til en vaskeægte sommertradition for publikum såvel som frivillige og er en af de største musikbegivenheder herhjemme.

Sivas og Ukendt Kunstner gør Rasmus Seebach og Scarlet Pleasure selskab på sommerens grønne koncerter. I løbet af foråret offentliggøres flere navne til Grøn 2017.

.

THE TOASTERS: DET AMERIKANSKE 2-TONE BAND!

In my opinion, The Toasters are to ska in America the 1980s and beyond what The Specials were to ska in the U.K. in the late '70s and early '80s, and what the Skatalites were to ska in Jamaica in the 1960s. The Toasters were innovators, creators, shapers of the music, evolving it in a fresh direction, blending it with the cultural influences in a very American manner, and I mean that in a completely complimentary way. Just as Byron Lee & the Dragonaires brought professionalism and polish to ska, allowing others to benefit from the fruits of their labor, so too did the Toasters' music allow numerous other bands to share in the spotlight of skill and success, many of whom have gone on to great heights. Upon the shoulders of giants. Oh, yeah, and they kick ass!
Heather Augustyn, author of SKA , An Oral History

Netop som de har passeret deres 35. leveår træder THE TOASTERS på speederen i stedet for på bremsen. Deres globale turnéer fortsætter – og senere på året udsender de deres næste album ”Life Is A Party” på Rarebreed Records, som drives af Vinnie Fiorelle (Less Than Jake) og Obi Fernandez (Westbound Train).

Dannet i NYC (Lower East Side) tilbage i 1981 er det uden sammenligning det længstlevende amerikanske ska band, der dannede bro mellem UKs 2-Tone ska og den amerikanske ska eksplosion i 1990’erne, som de fortjent er krediteret for at have startet.

Tallene nedenfor taler for sig selv – og nu vender de atter tilbage til Danmark!

• 5000+ live shows
• CBGB'S core top 20 artist
• Mojo Magazine ranked #4 SKA band of all time
• Bandsintown #5 hardest working band 2014

Special guest denne aften er det københavnske soul/reggae/ska band LEO & THE LINEUP.

AMORPHIS TIL AARHUS!

AMORPHIS blev tidligere på året offentliggjort som fast support på VOLBEATs europæiske stadion-turné i august-september. Nu er de finske metallere klar med flere koncerter i samme periode - bl.a. en headliner koncert på VOXHALL i Aarhus den 6. september. Billetterne er sat til salg via dette link.

SLEEP PARTY PEOPLE: ALBUM + TOUR!

Sleep Party People har netop annonceret udgivelsen af sit nye album Lingering, den 2. juni på Joyful Noise Recordings / Playground Music i Skandinavien. Lingering er skrevet, indspillet og produceret af danske Brian Batz. Albummet indeholder samarbejder med The Antlers’ Peter Silberman og Air vokalisten Beth Hirtch. Albummet efterfølger Floating fra 2014.

Hertil hører en tour der finder sted sidst på året på følgende steder:

30.11 - Studie 3, DR Koncerthuset
01.12 - Atlas, Aarhus
01.12 - Studenterhuset, Aalborg


Samtidig med annonceringen af Lingering, kommer første single fra albummet. Sangen hedder ’The Missing Steps’ og har DIY gospelkor bestående af medlemmer fra artister som Irah, CODY, Hymns From Nineveh, Disa og Luster.

Albummet gæstes af Beth Hirsch, som medvirker på nummeret ’We Are There Together’. Batz har gennem mange år haft Moon Safari som et af sine favorit albums, og da Hirsch kontaktede ham, var han ikke i tvivl om, at hun skulle med på albummet. Derudover har The Antlers Peter Silberman lavet kor-arrangementer på nummeret ’Dissensions’

Brian Batz og hans fem-mands store liveband, er blevet synonym med de kaninmasker, de altid optræder med i live-øjemed.

Snavs playing Coachella

Snavs will perform at Coachella with a strong line up at Heineken House. COACHELLA HH FINAL

VELKOMMEN!

....til ELECTRIC ELEPHANTS!

Københavner-trioen har gennem de seneste par år fået en studie- og liveerfaring, der gør, at bandets spacede, psykedeliske univers, i den hårde ende af rockskalaen, står knivskarpt, hvor selvtilliden stråler ud fra scene og højttalere.

Med rødder i nyere stoner-rock som Turn me on Deadman og Kyuss, og med intuitiv forståelse af magien i klassikere som Black Sabbath, Pink Floyd, T. Rex og Frank Zappa har de skruet deres helt eget udtryk sammen, hvor den kreative opfindsomhed er grænseløs i ord, lyd og billeder.

På Ep'erne Thank you brother star og senest In the great dark between the stars viser de enorm kreativ spændevidde, og en kollektiv spilleforståelse, som i dag er tæt på perfektioneret ved koncerterne; visuelt og energimæssigt forstærket ved at sanger Mads Riiskjær Jarnouw, samtidigt smadrer løs på trommesættet.

David Fricke Rolling Stones magazine, Dizzy Mizz Lizzy (som EE har supportet) Baby in Vain og utallige musikere elsker dem, og fan-klubben vokser for hver koncert. Electric Elephants triumferede på SPOT 2016 og er selvskrevne gæster igen i 2017. Electric Elephants – Mads, Mikkel og Mathias - tager nu for første gang ud på Danmarks turné i eget navn, hvor Paw er med på guitar. Det er elektrisk, det er elefantastisk, det er nerven af beskidt og innovativ rock'n'roll. Mød op når elefanterne overtager verdensherredømmet. Datoer og info findes lige her.

Tommy Cash drops new mind-blowing video

TOMM¥ €A$H


Noisey: "Well, kids, he's done it again. While you were Netflixing, making and subsequently breaking New Year's resolutions, and pondering wardrobe choices in the face of global oblivion, Estonian rapper slash philanthropist slash delightfully sick puppy Tommy Cash has been honing his dark arts."

See the video: https://noisey.vice.com/en_dk/article/tommy-cash-drops-new-video-leaves-us-feeling-satisfied-and-violated-at-the-same-time

KONNI KASS DK TOUR!

Dynamisk og levende musik er hvad bandet KONNI KASS fra Færøerne giver os med et lydunivers bestående af synths og popmelodier - drevet frem af en sjælfuld stemme med kant. Bandet med de fire medlemmer har med deres helt egen tilgang til musikken fået meget opmærksomhed på kort tid.

De begyndte at spille sammen i 2015 og efter deres koncert på Spot Festival 2016 har de bl.a. spillet på den anerkendte Reeperbahn Festival i Hamburg, været udnævnt til den tyske Anchor Award for upcoming artister, spillet på Iceland Airwaves i Reykjavík, haft live sessions i Berlins Radio Eins og er desuden blevet tilbudt internationale plade og booking aftaler.

Deres kritiker roste debutalbum HAPHE udkom i slutningen af 2016 og de var kort efter på release turné med udsolgt i Berlin og København. Vi kan nu glæde os til 2. del af deres turné i september!

KONNI KASS september DK datoer:

21-sep – København // Ideal Bar
22-sep – Esbjerg // Konfus
23-sep – Aalborg // Huset
24-sep – Fredericia // Tøjhuset

SOLEIMA SPILLER DISTORTION Ø!

SOLEIMA er netop offentliggjort til Distortion Ø Festen! "Breathe" feat. Hoodboi udkom fredag d. 24 feb og har allerede modtaget mange plays og fundet sin plads i radioen. "Cracks" var Ugens Uundgåelige i uge 3 og bliver stadig spiller heftigt i radioen. Hør de to singler her via Spotify Soleima er klar til at indtage DISTORTION og meget mere er i vente.

HATESPHERE TIL COPENHELL!

HATESPHERE er komplet uomgængeligt på den danske metalscene og har også taget resten af Europa med storm. Adskillige udskiftninger af bandmedlemmer gennem årene har på ingen måde svækket det ukuelige band, men har nærmest styrket deres primale trang til at lemlæste publikum med deres nådeløse thrash-metal.

Med intet mindre end ni studiealbummer og et væld af hits under bæltet siden starten i 1998 og et utroligt trofast publikum i ryggen kunne de ikke være mere parate til at smide bomben på COPENHELL 2017!

Helvíti (Main Stage)
Fredag d. 24. juni kl. 16:00