News

Blaue Blume offentliggører turné og EP


Efter knap et år isoleret i et studie, hvor Blaue Blume har skrevet nyt materiale, er den anderkendte art-pop kvartet nu klar med en tour rundt i Danmark med en kort afstikker til Tyskland. Touren bliver i forbindelse med en EP udgivelse, hvor første track derfra ”Macabre” allerede er ude.
Blaue Blume havde stor succes med debutalbummet ”Syzygy” der blev hædret med seks stjernede anmeldelser, fik nomineringer i flere awardshows, bragte bandet på tour i Skandinavien, Tyskland, Holland, Belgien og Schweiz, adskillige udsolgte koncerter og nogle af de vigtigste festivaler i Europa bl.a. Eurosonic, By:Larm, Roskilde Festival og Pukkelpop.
Udover et skamrost debutalbum er Blaue Blume blevet anderkendt for deres intense live koncerter, hvor publikum bliver draget helt ind i et dramatisk og dynamisk univers, som på en gang formår at være kompromisløst og perfektionistisk med en iboende vildskab, der kendetegnes af bandets tætte sammenspil og forsanger Jonas Smiths unikke vokal, hvorom Gaffa Norge skrev: ”måske Skandinaviens største stemme”.

”Vi har altid forsøgt at gøre vores koncerter til en helhedsoplevelse - et rum i mere end den fysiske forstand, om man vil, vi går ind i sammen med publikum. Vi har altid fundet det interessant, om vi kunne skabe dette på så overbevisende vis, at publikum fik lyst til at deltage tillidsfuldt og fordomsfrit. Når dette lykkes, føler vi virkelig, at vi skaber noget helt specielt - sammen med publikum. Vi ønsker, at en sådan stemning skal skabe den platform, hvorfra vi kan præsentere nyt som gammelt materiale side om side i en naturlig bevægelse, for vi glæder os meget til at komme ud og spille nye sange - både fra den kommende EP, men også endnu uudgivet materiale. Kreativt sker der nogle interessante ting for os lige nu, og vi er spændte på at vise de nye lyde frem. Vi føler, vi bevæger os musikalsk hele tiden, og vi vil gerne give publikum et indblik i denne proces. Det giver samtidig mulighed for, at vi som band kan mærke friskheden ved numrene sammen med publikum, hvilket kan give en særlig energi.” Forklarer bandet.

Touren starter d.16.november på Posten i Odense, hvor publikum altså kan forvente at høre en masse nyt materiale samt sange fra ep’en ”Beau & Lorette” og ”Syzygy”.

Datoer:
16.nov Posten, Odense
17.nov Bygningen, Vejle
18.nov Studenterhuset, Aalborg
23.nov Sønderborghus, Sønderborg
24.nov Prinzenbar, Hamborg
25.nov Berghain Kantine, Berlin
1.dec Godset, Kolding
2.dec Fermaten, Herning
8.dec Musikhuzet, Bornholm
9.dec Gimle, Roskilde

Barselona på tour!

Barselona – der består af efterskolevennerne, Rud Aslak og Rasmus Theodor - udgiver d. 9. juni debutsinglen ’Pige og Dreng’ og annoncerer i samme omgang en efterårsturné, hvor de besøger 7 af Danmarks største byer.

Barselona er historien om et ungt DIY-pop band, der, med tre uofficielle mixtapes på Soundcloud, allerede er blevet udnævnt som Breakin’ Sound 2017 i Soundvenue, Ugens Kanon ved KarriereKanonen og ikke mindst har fået en plads på Roskilde- plakaten. Alt sammen blot ét år efter at de startede med at lave musik. På den kommende single ’Pige og Dreng’ giver duoen et velkendt indblik i de forvirrende ungdomsår. Emner som identitetsdannelse og pres fra samfundet udtrykkes gennem fortællingen om en ung og forvildet kærlighed så altoverskyggende, at både medierne og den almene offentligheds opbakning kan være fuldstændig ligegyldig, så længe ”hun ikke kunne li’ den” (musikken).

Frem for alt er Barselona lyden og følelsen af brændvarm "barca-pop", der med malende og hudløst ærlige tekster om fin såvel som forfejlet kærlighed giver et indblik i nutidens ungdom, som kun en ør, damefikseret teenagehjerne kan føle den.


Tour datoer:
21sep - Posten, Odense
22sep - Loppen, København
23sep - Platform 4, Aalborg
06okt - Rampelys, Silkeborg
07okt - TAPE, Aarhus
20okt - Sønderborghus, Sønderborg
21okt - Harders, Svendborg

Snavs spiller fire danske koncerter til oktober

Den danske producer og DJ-artist Snavs er godt i gang med sit internationale gennembrud, hvor specielt USA, Australien og Asien har taget hans kompromisløse og signifikante lyd til sig. I 2017 har Snavs konstant været på tour rundt i hele verden og den imponerende koncertliste inkluderer optrædener på Coachella, Tomorrowland, Webster Hall i New York, WOMB i Tokyo, Pacha i Sydney og X2 i Jakarta.
Men Danmark skal ikke snydes og i oktober spiller Snavs fire koncerter i udvalgte byer; Aarhus, København, Esbjerg og Kolding.

Den 25-årige Amagerikaner med det borgerlige navn Andreas Holdø glæder sig til de fire koncerter:
”2017 har været et fuldstændig sindssygt år for mig, hvor jeg har realiseret en lang række drengedrømme, som har gjort mig endnu mere sulten. Jeg har konstant været på tour og har udviklet mig enormt meget live, siden jeg sidst spillede i Danmark. Det betyder meget for mig også at bevise hvad jeg kan i Danmark, så derfor er jeg glad og glæder mig til at skulle spille de her fire koncerter!”

05.okt Train, Aarhus
06.okt Lille Vega, København
13.okt Konfus, Esbjerg
14.okt Pitstop, Kolding

Snavs startede sin karriere med at lægge sin ”808%” EP op til gratis download i april 2013 og har siden da udgivet tracks på de største og mest prestigefyldte elektroniske pladeselskaber i verden samt fået support og anderkendelse fra verdensstjernerne: Martin Garrix, Tiesto, DJ Snake, Diplo, The Chainsmokers, Yellow Claw og mange flere.
Snavs’ musik er blevet streamet mere end 60 mio gange og downloaded mere end 800.000 gange. Dette resulterede i at Snavs underskrev en stor eksklusiv aftale med den hollandske mastodont indenfor elektronisk musik - Spinnin’ Records, i starten af året.

Snavs er lige nu aktuel med singlen ”End With You”, hvor sangerinden KING gæster nummeret og tilsammen giver de deres bud på sommerens soundtrack. Sangen udkom i fredags (d.2.juni) sammen med den simple og æstetiske one-take musikvideo der allerede har fået meget omtale.

Snavs – End With You (feat. KING) music video:
https://www.youtube.com/watch?v=T5UwrRbKs-Q

DOG EAT DOG TILBAGE TIL KØBENHAVN

Det amerikanske band Dog Eat Dog fra New Jersey betragtes som af de første bands til at kombinere hardcore punk med rap og horn-sektioner. Dog Eat Dog har opnået stor kommerciel succes med de potente hitsingler ”No Fronts”, ”Rocky” og ”Who´s the King”. Siden deres første studiealbum All Boro Kings fra 1994 har bandet på mesterlig vis implementeret elementer fra funk, ska og hiphop.

Det selvudråbte partyband Dog Eat Dog elsker fest og har i over 27 år fået kloden til at svinge taktfast til deres unikke mix af genrer. I år kommer er det populære fest-orkester tilbage med nyt materiale. Det første i ti år. Bandet netop udgivet fire nye sange for offentligheden og tager i den forbindelse på en længere verdensturné.

Support: IVY CROWN + NATJAGER

Aura annoncerer

'Cant' Steal the Music' er titlen på det længe ventede tredje album med Aura. Den danske sangerinde og sangskriver glæder sig over de 11 numre på albummet, som hun kalder for sit hidtil mest personlige:

»Sangene på mit 3. album er som en kanalisering af en masse ting, jeg har oplevet og overlevet, og som er vigtige for mig at udtrykke. 'Can't Steal the Music' er et album, hvor musikken både bærer præg af det dybe væsen, som bor i mig og samtidig reflekterer min unge alder og min glæde ved gode popsange«, siger Aura.

Albummet er blevet til i både Danmark, Nepal og Storbritannien. »Det er et album, som har en gammel sjæl i en ung krop. Og det er sange, der er skrevet, da jeg efter en forlist kærlighedshistorie skulle samle mig selv op og finde fodfæste i tilværelsen igen. For mig er 'Cant' Steal the Music' en personlig sejr«.

Aura har skrevet og sunget sine egne sange, siden hun var barn. Hun har tidligere hittet stort med numre som 'I Will Love You Monday' og 'Geronimo', 'Song for Sophie’ og 'Friends' i Danmark, og resten af Europa bla. Tyskland hvor hun som den første dansker nogensinde har ligget nr. 1 på hitlisterne med 2 udgivelser.

Hun albumdebuterede med 'Columbine' i 2008. For det album modtog hun en Danish Music Award for årets bedste popudgivelse.  I 2011 udkom hendes andet album 'Before the Dinosaurs', og året efter blev hun Årets kvindelige kunstner ved Danish Music Awards. I tillæg modtog hun i 2012 prisen for 'Årets danske hit' for 'Geronimo' ved Danish Music Awards i 2012.

Den lange pause mellem 'Before the Dinosaurs' og nyheden 'Can't Steal the Music' skyldes, at Auras virke som kunstner og hendes tilværelse i det hele taget er blevet sat på prøve af personlige årsager. Heldigvis er det ikke lykkes at standse kunstneren Aura, som tvært imod er kommet både klogere og mere kreativ ud på den anden side af den krise. I de eksistentielt vedkommende og iørefaldende numre på 'Can't Steal the Music' høres en Aura, hvis store og naturligt varme vokal står stærkere end nogensinde før. Ligesom hun selv gør.

Som hun siger: »For mig er albummet et bevis på, at vi mennesker er meget større, end vi tror. Jeg har formået at skrive og spille mig igennem den mest mørke og mest udfordrende periode i mit liv. Og musikken og kunstens mulighed for at få afløb for følelser kan ingen tage fra mig. Musikken er større, end jeg nogensinde bliver«.

Med hendes mest ambitiøse, ærlige og personlige album ude og en deltagelse i måske den stærkeste sæson af Toppen Af Poppen til august/september, står Aura stærkere end nogensinde. Derfor er det også med en god portion selvtillid at hun offentliggør sin største danske turné i mere end 6 år, som løber over januar og februar 2018. 15 udvalgte steder, som dækker hele landet fra nord til syd og fra vest til øst.

'EARLY BIRD' BILLETTER I SALG NU

HEIMATT UDGIVER OPFØLGENDE ALBUM OG SPILLER RELEASE-KONCERT PÅ JAZZHOUSE

Til efteråret, helt præcist fredag den 22 september, udkommer Heimatts andet album, som opfølger på debutpladen ”With You I Will Dance All The Way Through The Night. I Will Tie Your Hands And Go Blind. If You Just Let Me.”, der udkom i 2015, og som modtog pæne anmeldelser (5/6 Alt For Damerne og 4/6 Gaffa).

Onsdag den 20. september vil Heimatt derfor, med sit store band, for første gang på dansk jord i næsten to år fremføre hele sit nye album i Jazzhouse’ intime rammer – et album der har været længe undervejs.

Siden 2014 har Magnus Grilstad under sit alias Heimatt udgivet en EP og et debutalbum, to udgivelser, der har sendt den unge dansk/norske musiker og band på flere turneer i Danmark, en opvarmningstour for Rasmus Walter og længere turneer syd for grænsen, samt budt på massive festivalsomre, der har bragt Heimatt forbi Roskilde Festival, SPOT Festival (2x), Reeperbahn Festival, Tallinn Music Week, SmukFest, Musik i Lejet, Trailerpark Festival og Danmarks Grimmeste Festival, m.fl.

Helt fra starten er det gået utrolig hurtigt for den unge Grilstad; fra den første øver med bandet til en booking på Roskilde Festival og en pladekontrakt med Playground Music var i hus, var der kun gået 6 måneder.
Efter to år med næsten 100 koncerter i ind- og udland var der brug for ro til at finde ud af hvilken retning projektet skulle tage, og der er da også sket meget rent musikalsk for den dansk/norske artist, hvor det før var den moderne indie/folk som Heimatt dyrkede, så har musikken nu bevæget sig over i en mere elektronisk og poppet retning, mens Heimatt har bibeholdt den store organiske lyd der har gjort ham og bandet til en festival-darling.

Der sættes et begrænset parti ’early bird’ billetter i salg til koncerten på Jazzhouse onsdag den 20. september. Salget er netop startet via Ticketmaster.

THE ATTIC SLEEPERS UDGIVER DEBUTALBUM!

Den har været længe undervejs, men nu ligger det fast.
'Transit' er titlen og september 2017 er måneden hvor den alternative folkduo The Attic Sleepers udsender debutalbum. Singleforløberen 'Leopard', der udkom 24. februar, røg direkte i høj rotation på DR P4, P6 Beat og blev placeret på barometerlisten på DR P3 i 4 uger.

Mathias Barfod (vokal, guitar) og Matias Knigge (trommer) lagde særdeles overbevisende fra land med debut-EP'en 'Lanquin' for to år siden, der kastede singlen 'Airport' af sig. Et nummer, som var årets mest spillede sang på P6 Beat med 600 afspilninger. 2016 bød ligeledes på intens koncertvirksomhed, der bl.a. inkluderede besøg på Roskilde Festival, Musik I Lejet, Alive Festival, Trailerpark Festival, Wonderfestiwall og SPOT Festival, samt en Tysklandsturné.

En sådan medvind har en pris og det var to udmattede venner, der måtte trække stikket efterfølgende i knap et år. Hvilket egentligt blot er et sundhedstegn og noget, der tjener til bedste for projektet.

»Den ro vi tidligere havde i musikken, var blevet en stressfaktor”. Derfor drog Barfod til Thailand/Cambodia og Knigge på road trip i det nordvestlige USA. ”Der var kommet for meget pres på og fokus på en masse praktiske ting, vi skulle forholde os til i bandet, som fjernede fokus fra musikken. Derfor måtte vi ligeledes fjerne os fra den og lave noget helt andet. Faktisk skrev vi slet ikke noget musik, mens vi var ude at rejse. Men selvfølgelig kunne vi jo begge mærke, at spillelysten og inspirationen kom igen, netop fordi man ikke blev konfronteret med bandet hele tiden. Da vi kom hjem og rykkede ud i nyt øvelokale sidste sommer, stod det klart, hvor meget vi elskede at være kreative sammen, og så tog albummet for alvor fart« udtaler duoen. 'Transit' udkommer på Loftrum Records til september 2017 og The Attic Sleepers spiller 2 eksklusive koncerter for at markere udgivelsen. Det sker i henholdsvis Studie 3 i DR Koncerthuset den 15. september og på Atlas i Aarhus den 16. september.

THE CHAIRMAN OFFENTLIGGØR TURNÉ!

THE CHAIRMAN KLAR MED NYT ALBUM OG TURNÉ!

The Chairmans publikum vokser både herhjemme og i udlandet, og den 22. september 2017 er projektets bagmand Lucas Berner klar til at sende sit andet album på gaden. Pladen The Strange Life er en selvbiografisk historiefortælling om Berners oplevelser med angst, destruktiv kærlighed, forventningspres og ambitioner. The Strange Life er et ærligt generationsportræt af en ung mand i 20'erne og er samtidig en invitation ind i Lucas Berners sind.

The Chairmans' alt-pop univers er melodramatisk, storslået og mørkt. At sangene er personlige bliver eksempelvis understeget i hans nye single Dandelions , der er en sang om den altopslugende kærlighed. Om at elske en anden så meget, at det ødelægger det oprigtige forhold og bliver til en besættelse, mere end en dybfølt og ægte kærlighed.

Det er de store følelsers kamp, der bliver udkæmpet når The Strange Life kommer på gaden til efteråret. Igennem perioder med depression og behov for at skærme sig fra omverdenen, har Lucas fundet veje ud igen gennem selvpåførte terapeutiske tæsk, som manifesterer sig i hans sange. Han skriver sange, fordi han er nødt til det. De er hans udvej, hans frelse og hans katharsis.

Seneste single fra The Chairman, Animate, udkom i februar og havde premiere hos Clash Magazine i England.

A lucid, engrossing, and highly personal piece of work. Alt-pop with an autobiographical edge. - Clash Magazine

Animate fik stor opmærksomhed både i UK og i Tyskland. Herhjemme har både Animate og The Chairmans singler fra debutalbummet 2064 ligget i høj rotation hos P6, som også inviterede The Chairman til P6 Beat Rocker Koncerthuset i januar i år.

The Chairmans sange hæver sig langt over det banale, og live løfter de sig til en totaloplevelse af dimensioner, når han sammen med sit band tager på turné i oktober 2017.
10 steder udgør Lucas og bandets første nationale turné. Se hele den samlede tourplan på www.gig.to/TheChairman - forsalget er netop startet.

VIRGIN SUICIDE KLAR MED ALBUM OG TURNÉ!

Virgin Suicide er netop nu ved at lægge sidste hånd på mix af deres 2. album, der udkommer i september ’17. I den forbindelse drager den alternative rock-kvintet på landevejen og spiller 9 shows i Danmark.
Siden debutudgivelsen ’Virgin Suicide’ har bandet spillet et hav af koncerter, samt udgivet dobbeltsinglen ’Around The Sun / Arabs’, såvel som singlerne ’Twistor Space’ og ’You Hate The Way I Feel’, som har haft et flot liv på både dansk og engelsk radio, såvel som på spillesteder og festivaler. Nu har de indspillet 10 helt nye til albummet ”Forever Trouble”, og nye sider af bandet toner frem på de nye sange.

Den janglede og lyse guitar-pop, som er gruppens særkende, bliver på de nye indspilninger kontrasteret af et mere dystert og dramatisk udtryk. Virgin Suicide betegner selv den nye lyd som 'dark romantic' og nævner shoegaze-pionerer som My Bloody Valentine og Slowdive samt Suede-albummet 'Dog Man Star' blandt inspirationskilderne.

»Vores lyd har fået mere pondus og højt til loftet, og vi bruger væsentligt mere distortion og flere guitarlag på det nye album. Det bliver fedt at forene de elementer med vores gamle sange på turnéen. Vi spiller ingen koncerter i Danmark henover sommeren, så vi er mere end tændte og kan næsten ikke vente på at det bliver efterår.« lyder det fra forsanger og guitarist Martin Grønne.

På livefronten har Virgin Suicide gjort sig positivt bemærket med en række showcases i England og prominente festivaljobs, hvoraf koncerten på Roskilde Festival 2016 i en 5-stjernet anmeldelse i Soundvenue, blev omtalt som ”et gennemkitschet nostalgitrip, der qua drengenes rendyrkede spilleglæde var en udelt fornøjelse”.

I juli 2017 drager gruppen på turné i Kina, hvor de bl.a. skal spille på en af Kinas største festivaler ’Midi Festival’, så det er et både berejst og sammenspillet band, som i efteråret lægger vejen forbi en række danske byer og spillesteder - med et nyt album i bagagen. Se den samlede tourplan og forsalg her.

L.O.C. PÅ GRØN KONCERT

Et af dansk musiks allerstørste navne skrives i dag på plakaten til årets grønne koncerter: L.O.C.

Det er syvende gang L.O.C. skal med Grøn rundt i landets byer, så han ved hvad det handler om og ser frem til touren, hvor han får selskab af Rasmus Seebach, Christopher, Scarlet Pleasure, Sivas // Ukendt Kunstner og The Minds of 99.

Der er gået mere end 10 år siden L.O.C. optrådte på Grøn for første gang. Siden da har han været med seks gange, så han ved godt hvad det handler om, når man kommer rundt til landets byer med den grønne karavane:

Jeg har selv været på Grøn, også før jeg skulle spille der, så jeg har faktisk altid være meget bevidst om, at det er en tradition for publikum at tage derhen. Det ér jo bare en fed dag,” fortæller L.O.C., der har helt ret i, at de grønne koncerter har vokset sig til en vaskeægte sommertradition for publikum såvel som frivillige og er en af de største musikbegivenheder herhjemme.

Programmet for Grøn 2017 er endnu ikke helt fuldendt - der kommer flere grønne nyheder i løbet af den kommende måned.

Grøn 2017 line-up:
Rasmus Seebach
Scarlet Pleasure
Sivas // Ukendt Kunsnter
Christopher
The Minds of 99
L.O.C.