News

L.O.C. PÅ TURNÉ!

I kølvandet på rygterne om nyt L.O.C.-materiale har rapperen netop annonceret en landsdækkende spillestedsturné, som løber hele november måned og strækker sig fra Helsingør i øst til Esbjerg i vest.

Intet materiale fra det eftersigende kommende album er i skrivende stund sluppet ud, men landets måske største rapper gennem tiden, har givet rygterne ben at gå på med heftig aktivitet på hans social media platforme her i foråret.

Liam siger selv om turnéen: ”Jeg startede min karriere på spillestederne og det var dér det hele opstod sammen med fans’ne. Senere kom klubberne, festivalerne og arenaerne, men det startede på spillestederne”.

Forsalget er netop startet her!

VELKOMMEN TIL CLARA!

Det blot 17-årige sangtalent, Clara, debuterede med EPen Dress Like You’re Already Famous i efteråret 2017. Nu følger hun op med endnu en mini-samling af musik med singlen Suffocating og den dertilhørende B-side, Unsaid, der fremhæver flere sider af Claras store talent.

Claras første og seneste single, What They Say, udkom i efteråret og modtog en imponerende velkomst; singlen, der var at finde på sangerindens debut-EP, blev straks udpeget til Ugens Voice Choice og bliver til stadighed spillet solidt på flere radiostationer. Nu følger den unge århusianer op med mere musik, hvor nummeret Suffocating fungerer som fokustrack:

- Suffocating handler om at være så blindt forelsket, at man ikke indser, hvor giftigt forholdet egentlig er. Det er følelsen af at miste sig selv i forsøget på at blive alt det, man tror, den anden gerne vil have. For mig kan det nærmest føles som om, jeg drukner, og i Suffocating forsøger jeg at genvinde kontrollen – ”I ain’t chaning shit for you or anybody else!”, forklarer CLARA om tracket, og refererer samtidig direkte til teksten.

CLARA spiller sin første koncert lørdag den 30. juni når hun indtager Aarhus Volume Gadefesten i Aarhus!

SIVAS BRYDER SELVVALGT LIVE-EKSIL!

SIVAS BRYDER ENDELIG SELVVALGT LIVE-EKSIL OG UDGIVER NYT ALBUM!

Én af landets mest innovative kunstnere, sprogekvilibrister og trendsættere løfter sløret for sit næste univers – og bryder dermed også en periode på 1½ år hvor der er takket nej til samtlige headliner-koncerter.

SIVAS er med andre ord tilbage i sin 3.0 udgave – nu med 2. singler ude op til sit næste album, der rammer landet fredag den 20. april. Første step er 3 koncerter i henholdsvis Aarhus, Aalborg og København til oktober.

SIVAS har de sidste 4-5 år markeret sig som én af dansk raps mest markante navne. Allerede i 2014 blev han nomineret til hele 6 DMA statuetter, har vundet priser til både GAFFA Awards, P3 Guld, iBYEN priser og som ingen af de andre urban-artister blevet honoreret for sin betydning for sin fornyelse af det danske sprog; nemlig da han vandt Polka Verner Legatet sammen med nu afdøde Klaus Rifbjerg.

Derudover har SIVAS fra start været en nordisk album-artist. Han har hele tiden skabt universer, komponeret helheder og kommunikeret i mange forskellige lag, som har gjort ham til en Nordisk stemme i et utal af kulturer. Det er måske bedst eksemplificeret da han indtog By:Larm i Norge hvor bl.a. Dagbladet kvitterede med 6 ud af 6 stjerner for hans optræden og efterfølgende optrådt han på både flere Nordiske festivaler og solgte spillesteder ud!
Herhjemme har han dog også gjort det hele – spillet alle de store festivaler (flere gange), solgt flere spillesteder ud, optrådt til Award shows og hele tiden kørt et eksklusivt og ambitiøst omfang på alle aktiviteterne. Dette er bl.a. godt illustreret ved, at han udelukkende valgte at spille Grøn Koncert i 2017 ligesom han året forinden satte ny standard for hip hop-produktioner da han nedlagde Bøgescenen på Smukfest på en søndag.

Til oktober vælger han at spille et eksklusivt omfang på kun 3 headliner-koncerter; de første i 2½ år.
Det sker her:

12. oktober - Skråen, Aalborg
20. oktober - Store VEGA, København
27. oktober - Train, Aarhus

Forsalget er netop startet og kan findes her.

COCK SPARRER I INTIME RAMMER!

COCK SPARRER vender tilbage til Danmark med nyt album og denne gang i intime rammer!

Da bandet gæstede Danmark første gang solgte de Lille VEGA ud på 1 uge og endte med at spille i et pakket Store VEGA. Nu har COCK SPARRER udsendt et nyt album, der passende hedder ”Forever”, og har besluttet at de denne gang vil blive de i intime rammer – altså i Lille VEGA!

COCK SPARRER blev dannet i 1972 i Londons East End arbejderkvarter og står i dag som måske det mest betydningsfulde punk rock band fra den originale æra – tilmed i stort set original line up.

Starten på COCK SPARRERs karriere involverede et møde med senere Sex Pistols manager Malcolm McLaren, der allerede dengang var kendt som en rigtig con-man, og et samarbejde kom dog heller aldrig op at stå. Bandets forklaring er, at McLaren nægtede at give en runde på pubben mens en anden version er, at bandet nægtede at lade sig klippe, hvilket McLaren insisterede på! Ikke desto mindre så signede COCK SPARRER med det anerkendte Decca Records label i 1977, og så var stilen lagt.

Til trods for at bandet aldrig for alvor har nydt kommerciel succes, så fremstår de som det mest indflydelsesrige street punk band i historien. En del af forklaringen kan hentes i at bandet alle dage har inkorporeret både pub rock, glam rock og beat musik i deres stil, og deres udtryk fremstår derfor ikke bare unikt, men måske også en kende mere tilgængeligt end andre punk-relaterede bands. Det er såre simpelt helt eminent sangskrivning.

COCK SPARRER markerede tilbage i 2012 deres 40 års jubilæum, hvor de bl.a. ramte Amager Bio, og inden bandet begynder at overveje et kommende 50 års jubilæum, så stiller de op i LILLE VEGA fredag den. 7 september kl. 20:00.

Forsalget er netop startet via Ticketmaster.

DUBIOZA KOLEKTIV VÆLTER DANMARK!

Dubioza Kolektiv er et energisk band fra Bosnien, kendt for sin heftige blanding af rock, hip-hop og folklore. Forrige år spillede de for første gang på legendariske Glastonbury Festival – tilmed som det første band fra Balkan nogensinde!

Dubioza Kolektiv er velkendt i hele Europa, og har etablert sig blandt de bedste og mest populære live-acts, samtidig med at de er bannerførere i den kulturelle kamp for sociale forandringer.
Foruden Glastonbury forrige år blev bandet inviteret til at åbne for legendariske Faith No More i Krakow (Tauron Arena) og Hamburg (Sporhalle).
Dubioza Kolektiv udsendte sidste år nyt album på Bosnisk: ”Pjesmice za djecu i Odrasle”, og udsender også til foråret 2 nye singler til deres kommende fuldlængde album på engelsk!

Bandet har optrådt på store og vigtige festivaler som: Roskilde Festival, Lowlands, Sziget, Exit, Paleo og klubscener over hele verden. I 2015 var de på en turnè i Skandinavien og spillede flere velbesøgte og udsolgte koncerter i bl.a. Pitstop - Kolding, Posten – Odense og Loppen – København, hvor sidstnævnte var udsolgt mere end 1½ måned før koncertdatoen.
Sommeren 2016 spillede de både på Smukfest samt på Nibe Festival.

Dubioza Kolektiv drager på deres næste skandinaviske turné til efteråret 2018 og forsøger med deres største danske offensiv til dato – nemlig 3 koncerter på større steder end de forgangne 2 gange:

TIRSDAG DEN 18. SEPTEMBER - TRAIN, Aarhus
ONSDAG DEN 19. SEPTEMBER - POSTEN, Odense
TORSDAG DEN 20. SEPTEMBER - DEN GRÅ HAL, København

Forsalg til de 3 koncerter starter torsdag den 5. april kl. 09:00 via de respektive spillesteders hjemmesider.

NO FUN AT ALL TIL DANMARK!

Ét af Europas mest betydningsfulde skatepunk bands siden starten af 1990’erne – svenske NO FUN AT ALL – vender tilbage med nyt album til april og en dansk koncert for første gang i næsten 20 år! Nærmere betegnet torsdag den 14. juni på nyåbnet Hotel Cecil.

NO FUN AT ALL står bag klassikere som ”No Straight Angles”, ”Out of Bounds” og ”The Big Knockover”, som satte nye standarder for melodisk punk / skatepunk i både Sverige og resten af verden. De var Burning Heart Records flagskib og var ligeledes en prioritet på amerikanske Epitaph i 90er-punkens heyday.

I deres version 2.0, som vel startede i 2004 da de spillede de første reunion shows, har de bevaret al saft, kraft, melodisk tæft og fantastiske live-optrædener. Deres næste fuldlængde album ”Grit” – det første i 10 år – udkommer den 13. april på amerikanske Bird Attack Records hvorefter bandet påbegynder deres tourcyklus.

Koncerten finder sted torsdag den 14. juni på Hotel Cecil og forsalget er startet nu. Køb billetter her.

UDE AF KONTROL PÅ STOR TURNÉ!

Med lysest fart har UDE AF KONTROL formået at skabe et solidt fodfæste på den danske musikscene. Nu står trioen klar med deres største danske turné til dato.

Munken, Englando og Balken danner gruppen UDE AF KONTROL, og har de seneste år skabt en bølge af hits i deres unikke og vilde Melbourne/Bounce univers. Med mere end 70 millioner streams, alene på Spotify, er drengene vokset med opgaven i takt med deres stigende popularitet. UDE AF KONTROL leverer ét af de bedste og mest energifyldte sceneshows, der kan opleves i Danmark.

Drengene er, som navnet ligger op til, kendte for at skubbe til grænsen og ikke bange for at skille sig ud. UDE AF KONTROL har et vildt og farverigt univers hvor de sammen med deres fans har skabt et frirum hvor man 100% kan være sig selv.

Bandets seneste album, ”BUSTUM”, havde release i forsommeren 2016 og var efterfølgende på hitlisten.nu i 20 uger i træk – albummet hat netop fået en platincertificering. Uhørt for en udgivelse uden radio airplay. Det samme gælder de efterfølgende single-udgivelser samt EPen ”Ude Af Kurs” fra 2017, som alle er gået enten guld eller platin.
UDE AF KONTROL har netop afsluttet deres eksklusive forårsturné, der bød på udsolgt Skråen i Aalborg og Turbinen i Randers samt pakket Train i Aarhus og Posten i Odense. Så det er med stor selvtillid at bandet kigger mod deres festivalsæson, deres næste singleudgivelser og ikke mindst den kommende efterårsturné.

Se hele tourplanen her - forsalget starter fredag den 23. marts kl. 12:00 via de respektive spillesteder:

01. november - KOLDING, Godset
02. november - ALBERTSLUND, Forbrandingen
03. november - VEJLE, Bygningen
08. november - KØBENHAVN, Hotel Cecil
09. november - VORDINGBORG, Stars
10. november - BORNHOLM, Musikhuzet
16. november - ESBJERG, Tobakken
17. november - SØNDERBORG, Sønderborghus
23. november - SKANDERBORG, Walthers
24. november - AARHUS, Atlas
30. november - ODENSE, Kulturmaskinen
01. december - ROSKILDE, Gimle

NY SINGLE & VIDEO FRA DUSIN

DUSIN har i dag udgiver deres nye single; GROR FAST med en tilhørende video lavet af Viktor Nyqvist Sivert & Anders Vestergaard.Streaming: https://Dusin.lnk.to/GrorFast
Musikvideo: https://www.youtube.com/watch?v=FuWVroTIQgA

THE BOY THAT GOT AWAY MOONSICK TOUR PART II

Det nyeste album Moonsick udkom i efteråret 2017 og blev fulgt op af en yderst vellykket 13-dato efterårstour rundt i hele landet – nu følges der op med part 2:

MOONSICK TOUR 2018 PART II
28-sep | Herning | Fermaten
29-sep | Thisted | Spillestedet Thy
04-okt | Aarhus | Atlas
05-okt | København | Spillestedet Stengade
06-okt | Næstved | Vershuset
12-okt | Odense | Musikhuset Posten
13-okt | Åbenrå | NygadeHuset

BIlletsalget starter via spillestedernes respektive hjemmesider og billetsalgsudbydere.


YUNG LEAN ER OFFENTLIGGJORT TIL HAFNIA ZOO!

Den svenske kultrapper Yung Lean og hans Sad Boys crew smed deres første musikvideo med tracket Ginseng Strip 2002 på YouTube tilbage i 2013. Videoen gik viralt, og Yung Lean fulgte op med mixtapet Unknown Death og ep’en Lavender – og herfra gik det stærkt for de unge pojkar. På ingen tid gik de fra at være almindelige svenske teenagere til at opnå kultlignende status i hiphopmiljøet. Særligt de amerikanske hiphopfans tog den purunge rapper, med den svenske accent, og hans crew til sig, og det førte til det ene udsolgte show efter det andet.

Yung Lean og hans Sad Boys crew har, siden de startede, formået at skubbe til grænserne og med solidt tag i lyden af i morgen har de skabt nye hybrider inden for hiphop. De har med tiden kreeret en signaturlyd, der nu er en tydelig inspirationskilde for stribevis af tidens rappere.

Sidste år udgav Yung Lean det roste album Stranger, som bliver betragtet som hans stærkeste udgivelse til dato, det anmelderroste album vandt også ”Årets Hip Hop album” til Svensk Grammys i februar 2018.