SIVAS (DK)

Territory

Europe
Scandinavia
Denmark

Previous Shows:

View previous shows

Press-Release:  

SIVAS-PM-2015.pdf

Press-Kit:  

SIVAS-PRESS-KIT.zip

About SIVAS

Din yndlingsrappers yndlingsrapper!

"SIVAS’ EP er den måske mest stilsikre debut jeg kan komme i tanke om indenfor dansk rap.” Siger rapperen Per Vers.

Per Vers er ikke den eneste, der er fan af SIVAS. For selv om den dansk-iranske rapper måske er et nyt navn for nogle, har han været en del af hiphopscenen de sidste 14 år. SIVAS har været hele turen rundt – fra at optræde på ungdomsklubber i Brøndby Strand med Outlandish og Burhan G til rapper i kultgruppen P4L (Perker For Livet) og hypet undergrundsnavn med mixtapet 'Gratis reklame', der udkom i 2008. Mixtapet indeholdt hittet 'Hustla hele dagen', som blev downloadet mere end en million gange.

Siden 2008 har han spillet mere end 100 jobs med hiphopstjerner som Jooks, L.O.C. og Suspekt. Nu er SIVAS klar til andet kapitel med EP'erne 'd.a.u.d.a. I og II', der er skrevet og produceret sammen med makkeren Reza. Stilen er inspireret af dirty south-lyden fra de amerikanske sydstater, som rappere som 2 Chainz og Rick Ross repræsenterer. Titlen 'd.a.u.d.a' er slang for at fyre den af og gøre tingene hundrede procent. Det er allerede blevet et begreb blandt danske rappere og hiphopfans.

'd.a.u.d.a' I og II er spækket med udtryk som 'shufi', 'araba' og 'bratha'. Kald det etnolekt eller indvandrerslang. Betegnelsen er ikke så vigtig. SIVAS bruger bare de udtryk, han kender fra sine venner på blokken.

Dauda er ligesom en filosofi. Det betyder at holde sig i gang – at flytte sig som person. Lad være med at stå stille, og hvis du gør noget, så bare gør det dauda,” forklarer SIVAS.

SIVAS har de sidste par år markeret sig som en af dansk raps mest lovende nye navne med numre som 'Bagved' med Jooks og 'Choppet & Skruet' med MellemFingaMuzik, der har mere end 300.000 YouTube-views. Sidste efterår udsendte han nummeret #RVDG (Roser Ved Din Gravsten), som han selv har skrevet, produceret og lavet videoen til. Tracket var med til at positionere ham som en af de vigtigste stemmer i dansk rap. En position, der blev cementeret af hans medvirken på remixet af Katos 'Fuck Hvor Er Det Fedt' (Part 2) med rappere som A-typisk, Ataf, Gilli, Streetmass, Kesi og Clemens.

Med sine 6 nomineringer til DMA 2014, markerede SIVAS igen sin status som en af dansk musiks helt store profiler. Kåringen til “Årets Urban Udgivelse”, viser med al tydelighed, at SIVAS sammen med Reza, har produceret noget nyt til den danske hiphop scene.

Med D.A.U.D.A lagde SIVAS kimen til en ny lyd, men også til en nyfortolkning af sproget, der blev fulgt op på KBHavana og senest på D.A.U.D.A II. De sproglige finurligheder har senest medført nomineringer til Gaffa Awards, en IBYEN pris og et Verner Polka Legat, vundet sammen med nyligt afdøde Klaus Rifbjerg. Senest har SIVAS lavet et decideret indtog i Norge på by:Larm hvor bl.a. Dagbladet kvitterede med 6 ud af 6 stjerner for hans optræden på showcase festivalen!
Din yndlingsrappers yndlingsrapper!

"SIVAS’ EP er den måske mest stilsikre debut jeg kan komme i tanke om indenfor dansk rap.” Siger rapperen Per Vers.

Per Vers er ikke den eneste, der er fan af SIVAS. For selv om den dansk-iranske rapper måske er et nyt navn for nogle, har han været en del af hiphopscenen de sidste 14 år....
Show more

Upcoming ShowsPrevious Shows

All shows