MERCENARY (DK)

Territory

Europe
Scandinavia
Denmark

Previous Shows:

View previous shows

Press-Kit:  

MERCENARY-PRESS-KIT.zip

About MERCENARY

Det sidste årti har den nordjyske sekstet MERCENARY været et af de mest aktive og succesrige danske metalbands. En usædvanlig kombination af forskellige genremæssige udtryk og vokaltyper fra bandets to forsangere, samt brugen af atmosfæriske keyboardflader, tunge riffs, iørefaldende omkvæd og ekvilibristiske guitarsoloer har givet bandet et unikt og let genkendeligt udtryk.

Bandet har ud over utallige klubshows bl.a. headlinet den danske Headbangers Ball Tour i 2008, vundet en Danish Metal Award for årets album i 2006, turneret med bl.a. de amerikanske metallegender Megadeth samt bands som Arch Enemy og Nevermore, og optrådt på en lang række festivaler.

I 2009 skilte bandet dog veje med deres trommeslager, den ene sanger samt keyboardspiller, da der ikke længere var nogen fælles vision for bandets musikalske fremtid. MERCENARYs lineup består i 2010 af guitaristerne Jakob Mølbjerg & Martin Buus, bassist og sanger René Pedersen, samt trommeslager Morten Løwe (Submission, Arcane Order, m.fl.).

Det er således et genfødtMERCENARY, der med nyfunden musikalsk appetit, fokus og modenhed i sommeren 2010 har indspillet nyt album (til forventet udgivelse første kvartal 2011). Materialet er blevet væsentligt tungere, hurtigere og mere hårdtslående, samtidig med at lydbilledet stadig er krydret med fængende omkvæd og stemningsfulde keyboardarrangementer og samples. Live vil MERCENARY ud over at kunne byde på smagsprøver på det nye materiale også byde på nyfortolkninger af det ældre materiale. MERCENARY vil i 2010 rejse sig fra asken og bevise sin genfundne relevans som et unikt og moderne metalband over for metalscenen, presse og fans.

2013 byder på store ting for bandet, der ovenpå de mange koncerter i 2011 har brugt hele 2012 på at fordybe sig i at skrive og gennemarbejde deres syvende album Through Our Darkest Days, der udkom den 26. juli med mange rosende ord fra pressen.
Det sidste årti har den nordjyske sekstet MERCENARY været et af de mest aktive og succesrige danske metalbands. En usædvanlig kombination af forskellige genremæssige udtryk og vokaltyper fra bandets to forsangere, samt brugen af atmosfæriske keyboardflader, tunge riffs, iørefaldende omkvæd og ekvilibristiske guitarsoloer har givet bandet et unikt og let genkendeligt...
Show more

Upcoming ShowsPrevious Shows

All shows