MALPRACTICE, THE (DK)

Territory

Europe
Scandinavia
Denmark

Previous Shows:

View previous shows

About MALPRACTICE, THE

THE MALPRACTICE UDSENDER OPFØLGERALBUM TIL DEN ANMELDERROSTE TECTONICS

"Lights out / for a better view …" Mass er et portræt af øjeblikket, hvor man giver op; hvor man giver slip og glider væk, genoptages i det store kredsløb. Der, hvor man smelter sammen med naturen igen, og hvor altings alvor og realitet, alene ved sit omfang, bedøver, og man falder bagover og ned, ned, ned, mens den overhængende kakofoni fortoner sig, og døsen opsluger en.

Knugende, brutal skønhed
Hvis debutpladen Tectonics (2010) var en dissekering af popsangen, så er Mass et slagterigulv. Mass' æstetiske udtryk formedes gennem turné-arbejdet i kølvandet på debuten, hvor bandet efterhånden gled længere og længere væk fra det oprindelige dogme om punket præcisions-pop og over imod et mere kværnende, skamskudt udtryk med inspiration fra The Melvins, Part Chimp, Fantômas og Faith No More.

Johannes Gammelby fandt her et frugtbart miljø at skrive ind i, ligesom det var et velkendt udtryk for bandet som helhed at arbejde i, da alle medlemmer har en fortid i hysterisk tromlende Beta Satan. Slægtskabet fornægter sig ikke, selvom Mass ormer sig noget mere knugende af sted.

Farvel til omkvædet
Mass indvarsler et foreløbigt farvel til omkvædet og dets samlende funktion. Hvor Tectonics var kendetegnet af agiterende og brusende omkvæd, er Mass i højere grad præget af lineært strukturerede forløb, der som en tidens kværnende tand konstant arbejder sig fremad. Samtidig er det melodiske fokus forblevet intakt, som det for eksempel høres på åbningsnummeret "Seem". Gammelby bevæger sig fra det spinkelt doserede til eksploderende udbrud af storhed på numre som "Lights Out" og "Lagoon", men mestrer også den stille støj-ballade som "The Big Empty".

En af den danske indierocks store skikkelser
Som manden bag I Am Bones og som medlem af Beta Satan er sangskriver Johannes Gammelby en af den danske indierocks store skikkelser - altid med et stærkt afsæt i grunge og aggressiv rock og altid krydret med stærke melodiske hooks og eksistentialistiske betragtninger.

Andermelderrost debutalbum - og opfølger
Tectonics fik fantastiske anmeldelser og blev af Gaffa udråbt til at være et af de 10 bedste albums i 2010. Debuten bragte THE MALPRACTICE koncerter på SPOT, Reeperbahn-, og Roskilde Festival i 2011. MASS er også velsignet med anmeldernes gunst: Foreløbigt er der givet fem hjerter i Politiken, og fem stjerner i Gaffa, GFRock og Rotation.

Første single fra Mass er "Lagoon", som blev premieret på Clash Magazine.
Et større videoprojekt er i skrivende stund ved at blive realiseret i New York.

Mass er indspillet delvist i Feedback og i Fryseren, Aarhus
Produceret af Kenneth N. Andersen og Johannes Gammelby
Mixet af Kenneth N. Andersen
Mastereret af Emil Thomsen i ET-mastering

Pladecoveret er en håndlavet mosaik lavet af Thomas Frederiksen
Alle sange er skrevet af Johannes Gammelby
Johannes Gammelby – vokal, guitar
Morten Riis – bassynths
Kenneth N. Andersen - guitar
Klaus Q Hedegaard Nielsen – trommer
THE MALPRACTICE UDSENDER OPFØLGERALBUM TIL DEN ANMELDERROSTE TECTONICS

"Lights out / for a better view …" Mass er et portræt af øjeblikket, hvor man giver op; hvor man giver slip og glider væk, genoptages i det store kredsløb. Der, hvor man smelter sammen med naturen igen, og hvor altings alvor og realitet, alene ved sit omfang, bedøver, og man falder...
Show more

Upcoming ShowsPrevious Shows

All shows