DUBIOZA KOLEKTIV (BA)

Territory

Europe
Scandinavia
Denmark

Previous Shows:

View previous shows

About DUBIOZA KOLEKTIV

For de uindviede er DUBIOZA KOLEKTIV et band fra Bosnien, der er kendt for deres friske blanding af hiphop, reggae, dub, rock og bosnisk folkemusik.

Imidlertid, uden for ”vesten”, har gruppen for længst etableret sig som ét af Østeuropas bedste og mest populære live acts, og er notorisk kendte for deres kamp for social forandring. Deres musikalske forankring blev skabt under Sarajevos besættelse, og disse fyre ved bedre end andre, hvordan man kan bruge musik som et våben mod negativitet.

DUBIOZA KOLEKTIV er kendt i Bosnien for at praktisere hvad de prædiker - bl.a. at støtte Bosniens første græsrods-gruppe ”Dosta” ved at arrangere en stor protest-koncert før valget i 2006, ligesom deres release-koncert for deres 4. album ”Firma Ilegal” fandt sted foran det bosniske parlament, som et kraftfuldt statement mod korruption, som fik massiv presseomtale. Slutteligt gennemførte de i 2010 en turné i alle de større byer i Bosnien med dét formål at få langt flere af de unge bosniere til at komme til stemmeurnerne.

Time Magazine og BBC har begge anerkendt bandet som Bosniens stemme, og de utrættelige aktivister kæmper fortsat for fred og tolerance samt ytrer deres kritik mod nationalisme og kulturelle stereotyper. Musikken er kompromisløs og vanedannende – nærmest skræddersyet til massive sound-systems. Hvis du leder efter macho, penge-og-ego drevet poseren, så finder du det ikke her. Ingen MTV ”rude boy” gangstas, ingen strippere, ingen bling og ingen kommercielle sponsoraftaler fra den internationale modeindustri.

Derimod finder du deres version af traditionelle musikformer, hvor deres unikke perspektiv er lagt på toppen, formet af en krig, der har ændret deres liv for evigt, men stadig leveret med et niveau af positivitet, der rammer som et godstog af frisk luft. Hvis du er åben, så kunne det også ændre dit liv.

DUBIOZA KOLEKTIV bragte revolutionen forbi hele tre danske byer i december 2015.

16. december – PITSTOP – Kolding
17. december – POSTEN – Odense
18. december – LOPPEN – København
For de uindviede er DUBIOZA KOLEKTIV et band fra Bosnien, der er kendt for deres friske blanding af hiphop, reggae, dub, rock og bosnisk folkemusik.

Imidlertid, uden for ”vesten”, har gruppen for længst etableret sig som ét af Østeuropas bedste og mest populære live acts, og er notorisk kendte for deres kamp for social forandring. Deres musikalske forankring blev skabt...
Show more

Upcoming ShowsPrevious Shows

All shows