DOBBELT-BILL FRA HELVEDE!

DOBBELT-BILL FRA HELVEDE -

Både I AM BONES og THE MALPRACTICE er i gang med at udsende nyt materiale via Crunchy Frog. Faktisk har I AM BONES allerede udsendt deres 1. single "Obstacle Course".
Så verdens bedste idé, at sætte de 2 orkestre sammen og spiller et par udvalgte koncerter til september, måtte sættes i værk. Naturligvis.
Lige nu er Aarhus og København på plads - og måske kommer Odense det også. Alle spørger - ingen ved det med sikkerhed. Men billetter til de bekræftede koncerter er nu i salg via dette link.

Hermed 2 rigtig flotte præsentationer af de 2 bands:

The Malpractice

Til fans af Melvins, Mike Patton, Nirvana og Sonic Youth:
Med Slur er The Malpractice på vej med opfølgeren til MASS fra 2014. Over ti numre bevæger Johannes Gammelby og co. på Slur sig længere ind mod hjertet i mørket; slæbende, haltende, vaklende, råbende og skrigende over verdens absurditeter og den kosmiske urimelighed; pakket ind i et laset tæppe af frenetisk Amphetamine Reptile-punk, sludge og store, galpende lovsange til den lokkende afgrund. Kom og få nederen på!
Denne mini-tour er sandsynligvis sidste chance for at opleve orkesteret live, så tøv ikke.

I Am Bones

For flere æoner siden udgave I Am Bones to plader til stor begejstring i Danmark og Europa. De turnerede og blev trætte. De hvilede sig i ni år, og er nu udhvilede tilbage med EP'en 'Oaf', som er det bedste fra bandets hånd til dato. Et smittende, hidsigt, melodisk kaos, der skramler sig hjerteligt og målrettet af sted. Det er ikke kønt; til gengæld får du lyst til at støve lufttrommerne af og råbe som om ingen kunne høre dig. Kom og få opperen på!

BARSELONA: 4 koncerter, 4 dage i streg


Barselona der består af Rud Aslak og Rasmus Theodor er historien om et ungt DIY-band, som på rekordtid er blevet et af de mest lovende navne på den danske musikscene – med udsolgte koncerter rundt i hele landet, samt optrædener på bl.a. Roskilde Festival, Smuk Fest og Heartland har det energiske band taget Danmark med storm. På SPOT Festival 2018 fik det unge band 5-stjernet anmeldelser over hele linjen og GAFFA’s læsere stemte koncerten ind, som den næstbedste koncert på alle landets festivaler i sommeren 2018 - over koncerter som fx Eminems koncert på Roskilde Festival.

”Lige nu sidder vi Grotten og skriver ny musik, og her bliver vi hele vinteren hvor vi indspiller vores nye sange og samler kræfter til at lave fire koncerter i april som I aldrig vil glemme. Vi glæder os til at se jer.!”

Barselona annoncerer d. 14. november deres kommende forårsturne – 4 koncerter - 4 dage i streg. Touren bliver skudt i gang d. 10. april i Lille VEGA, og bringer de efterfølgende dage bandet til Odense, Aalborg og Aarhus.

Tour-plan
10. april Lille Vega, København
11. april Posten, Odense
12. april Studenterhuset, Aalborg
13. april Train, Aarhus

Link til billetsalg: https://tix.to/Barselonaaprilkoncerter

Barselona udgav d. 21. september deres seneste single ’Fra Wien Til Rom’, der siden udgivelsen har været i heftig rotation på P3 og P6, samt support fra P4. Med den nye single åbner Barselona op for et nyt kapitel, der peger i en retning, hvor man tydeligt kan mærke at bandet har udviklet sig til at være et af de absolut stærkeste nye navne herhjemme. Barselona har på deres tidligere udgivelser været gode til at forny sig selv – en fornyelse, hvor de har turde gå i nye retninger og eksperimentere med både genrer og stemninger. Den nye single ”Fra Wien Til Rom” symboliserer i høj grad den musikalske nysgerrighed, men peger i en mere dyster og organisk retning end tidligere.

Se musikvideoen til ’Fra Wien Til Rom’ her

VELKOMMEN TIL KLAUS HANDSOME & GADENS LØSE FUGLE


Vi er glade for at kunne byde velkommen til legenden Klaus Handsome og de sagnomspundne musikanter, Gadens Løse Fugle, der tilsammen udgør – Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle.

De mødte hinanden første gang tilbage i 2016 da Klaus Handsome supportede Sabiya på gæstgiveren i Allinge, hvilket viste sig at være starten på et omfattende samarbejder. Spol frem til 2017 hvor bandet inviterede Klaus i deres studie for at indspille en af hans sange, eftersom forsanger og medstifter af Sabiya, Søren Huss, var i fuld gang med sit 2. solo album, havde orkesteret dermed tid ved hænderne og Klaus viste sig at være en ideel samarbejdspartner, med hans altomfavnende sind, dansksprogede lyrik og folkelige udtryk.
Klaus Handsome & Gadens Løse fugle er nu ved at være klar til første udgivelse og genren ligger i pop/rock/folk universet, og med en knivspids af alt der er godt, formår de virkelig at sætte deres eget præg på genrerne.

De er netop annonceret til at spille support for Magtens Korridorer i denne uge, hvor de bl.a. spiller for et udsolgt Store Vega.

Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle er:
Klaus Handsome : Sang & Guitar
Kasper Rasmussen : Guitar & Kor
Jess Jensen : Keys & Kor
Jeppe Knudsen : Bas
Palle Nielsen : Trommer

THE ENTREPRENEURS ANNONCERER TOUR


The Entrepreneurs’ nye single “Heroine” fra det kommende debutalbum Noise & Romance præsenteres i dag med en live session, der viser trioens flair for live performances tilsat dystre og æstetiske omgivelser. Samtidigt løftes sløret for en Danmarksturné, der starter i Fredericia til januar. “Heroine” er en 6 minutter lang noise-rock hymne indspillet i en intens 24 timers-session hos producer Jens Ramon (Figurines, The New Spring etc.) og senere mixet af Nis Bysted (Iceage, Blaue Blume, Cancer etc.) og Jens Ramon.

En ulmende intro leder tracket hen til et kraftfyldt guitarriff, der understreger The Entrepreneurs’ evner til at omfavne alt-rockens klassiske dyder i et moderne udtryk. Forvrængede guitarer og karakteristiske trommer skifter eksplosivt gear og fører lytteren hen til sangens næste klimaks.

“I processen med det her track følte vi virkelig, vi ramte kernen af, hvordan vi ønskede albummets lyd skulle være. Det var første gang, vi havde skrevet så lang en intro, og måden, det hele samlede sig på, gav os et helt nyt perspektiv på indspilningerne af resten af albummets sange ”, forklarer forsanger Mathias Bertelsen og uddyber sangens tema:

“Den handler om afhængighed som man kan være afhængig af en kvinde — dét at se hende som en heltinde og være blind over for hendes brister og fejl.”

Med udgivelsen af deres debut-EP, Tony Rominger, i 2016 manifesterede forsanger og guitarist Mathias Bertelsen, bassist Anders Hvass og trommeslager Jonas Wetterslev sig som et af Danmarks bedste live-bands. De fodres af publikums energi og kvitterer hver eneste gang med et intenst og eksplosivt live show. Deres støjrock-sange er eksperimentelle og æstetisk stærke variationer over nogle af rockens mest toneangivende subgenrer, som punk, grunge og post-rock — og bandet fremfører dem altid på en latent dyster og uhyre dynamisk maner. Med deres kommende debutalbum er de parate til at tage springet ud på den internationale musikscene.

Her er de danske datoer:

25-jan // Fredericia, Tøjhuset
26-jan // Aalborg, Northern Winter Beat
31-jan // Thisted, Plantagehuset
01-feb // Aarhus, Radar
02-feb // Lyngby, Templet
08-feb // Birkerød, Mantziusgården
09-feb // Køge, Tapperiet
14-feb // Herning, Fermaten
15-feb // Sønderborg, Sønderborghus
16-feb // Svendborg, Harders
23-feb // København, Hotel Cecil

FINAL SHOWCASE LINE UP


Final line up for your showcase Sound Wave CPH is now announced. The two new additions are KING and Korantemaa, both extremely talented female solo artists.

(In Danish)
KING laver nuanceret og moden popmusik med attitude og kant. Født i København af en Cubansk mor og en Chilensk far, begyndte hun i en tidlig alder at danse og performe og som blot 15-årig levede hun danse. Med musikken tæt på kroppen kastede KING sig over sangskrivning, og debuterede i efteråret 2015 på Soundcloud. Inspireret af rap, R&B og urban pop har KING forfinet sin helt egen sound og fundet ind til kernen; det må ikke være for poleret, det skal have et snert af oprør, udfordre grænserne og skubbe til etablissementet. Den visuelle identitet og historiefortælling er helt hendes egen.

KORANTEMAA (SE) aka Johanna er fra Sverige og er 18år gammel. De sidste par år har hun lavet sjælefulde fortolkninger af diverse artister samt skrevet originale sange, som hun via sin YouTube kanal har gjort tilgængelige for lytterne. Med sit ekstreme nærvær og hendes signifikante stemme har hun skabt en kæmpe following med over 200.000 følgere på hendes YouTube kanal og naturligt en massiv hype omkring hendes fremtid.

HUSET - 15. DECEMBER

Musikcaféen præsenterer en international tripple-koncertaften den 15. december med Albert af Ekenstam (S), Austin Lucas (US) og Warshy (UK) på programmet! Her korte præsentationstekster af hver artist

ALBERT AF EKENSTAM (S)
The Swedish songwriter Albert af Ekenstam has just released his new EP ”Hundred Miles” this August. The EP contains four songs including the single ”Our Stories”. The release shows a new side of the swedes sound, and a stronger focus on the songwriting craft. About the process of making the EP Albert Af Ekenstam says:

”The EP is recorded in a special time in my life. I started the process without any clear idea with the music. I recorded the songs with my friend Daniel Ögren, and many more of my friends have contributed to the songs.”

The debut ”Ashes” was released back in 2016, and received great response. It also resulted in invitations to showcase festivals across Europe such as Reeperbahn Festival in Hamburg, The Great Escape in Brighton and Eurosonic. Since the winter of 2017 Albert has had less focus on live shows, and has been focused more on the songwriting for the new EP and a forthcoming new release in 2019.

AUSTIN LUCAS (US)
It’s been over two decades since the songwriter packed his bags and left Bloomington, Indiana, the Midwestern town where he was born and spent his formative years. He returns to that place, both creatively and physically, with his seventh studio album, Immortal Americans. Written after a tumultuous period that found Lucas getting sober, supporting his partner through a battle with cancer, and breaking up with his longtime record label. Immortal Americans is a clear-eyed album for murkier times, rooted in stripped-down songs that find the artist reflecting upon the changes in both his hometown and himself.

Immortal Americans is Austin Lucas’ homecoming album, created during a whirlwind period of tumult and regrowth. With its gothic heartland sound and autobiographical lyrics, it’s also Lucas at his most honest, rooted in a string of largely unamplified anthems that don’t rely on electricity to pack a punch.

WARSHY (UK)
Warshy (as in, shy of war) is the new solo venture from Crazy Arm frontman, Darren Johns. Launched last year in the USA, while travelling on a West Coast tour with kindred spirits, Larry & His Flask, Warshy is an opportunity for Johns to explore the roots/Americana influences that have underpinned Crazy Arm's forte, and strip them to the bone.

Relying on a more intimate and less abrasive approach, the ultimate idea is to create a pool of musicians and singers that come and go around the core of the solo performance. But, for the most part, it's one man and his Gretsch guitar, kick drum, banjo, acoustic guitar and neuroses. Which isn’t to say that Warshy doesn’t pack a punch. The likes of ‘North Of Misery’ and ‘Retaliation’ betray a raw, rootsy rock’n’roll energy despite the on-stage limitations; while ‘Operation Chaos’ and ‘Nazi Deaths Matter’ reveal a more introspective yet politically-charged rationale.
Warshy’s first proper tour in Dec 2017, with Chicago folk-punks, Flatfoot 56, was a great success that saw Johns hone his skills and find his feet as a confident solo player.

Koncerten er netop startet i forsalg lige her!

NYE ARTISTER

CPH SOUND WAVE 2018 - NYE ARTISTER!

Som tidligere annonceret afholder vi den 30. oktober vores årligt tilbagevendende showcase for fremadstormende nye bands og artister, Sound Wave ’18.
Med CPH Sound Wave ’18 vender begivenheden tilbage til DR Koncerthuset, og tidligere offentliggjorte artister tæller færøske Eivør, den københavnske duo Dusin og norske Hôy la. Nu er vi klar med de 3 næste artister; nemlig højaktuelle Clara, svenske Shirin og spritnye Summers :-)

CLARA er en ung pop-komet, som i kraft af sit store talent som sanger og sangskriver, er ved at slå hårdt igennem på den danske musikscene. Med sine personlige, direkte ”en til en” tekster på sange som ”Suffocating”, ”What They Say” og den aktuelle single ”Foolish”, står hun knivskarpt som en ny stor, dansk popstjerne. Claras udtryk live, er inderligt og passioneret.

SHIRIN har egyptiske rødder, er født i Berlin, vokset op i Norge og nu bosat i Malmö. Den 22-årige multikulturelle sangerinde med den kraftige vokal skrev sin første sang i en alder af 15 år og har gennem sin korte karriere både høstet roser fra den australske superstjerne Sia, gæsteoptrådt til det svenske Melodi Grand Prix og udgav i april sit debutalbum, hvorfra singlerne “Back To Basic” og “Together We Are Weak” allerede er udgivet.

Bag SUMMERS er Niels Christian Sommer Kjaergaard, tidligere medlem af gruppen Mont Oliver, som nu går solo.
Første singlen ’Reborn’ er historie om smerte og tilgivelse, et personligt portræt af Summers proces med at genfinde sig selv og overvinde sine indre dæmoner. Det musikalske udtryk er en blanding af sample-baseret amerikansk hiphop tilføjet nordisk melankoli. Summers synger, skriver og producere hans musik, og arbejder lige nu på sit debutalbum.

Forsalget til CPH SOUND WAVE 2018 er i fuld gang og sker lige her!

CLARA PÅ SIN FØRSTE TURNÉ!

Det unge sangtalent Clara udsendte sit debutalbum ”August Eighteen” på sin 18 års fødselsdag i august. Nu præsenterer hun livesiden af sit talent med offentliggørelsen af koncerter i København, Odense og Aarhus til januar.

Der er altid kommet lyd ud af Clara. Som lille kunne hun sjældent synge børnesangene til ende, for undervejs blev de til melodier og ord, Clara selv fandt på, og som blot 13-årig opdagede hendes storebror Claras store sang- og sangskrivningstalent og inviterede hende til at blive forsanger i sit band. De resterende bandmedlemmer var alle i 20’erne, og Clara måtte flere gange om ugen tage alene fra hjemmet på Djursland til Aarhus for at øve.

Bandhistorien er symptomatisk for Clara. Størstedelen af sin barndom tilbragte hun på landet, hvor hun voksede op som den eneste pige i en søskendeflok på seks, der blandt andet inkluderer en tvillingebror, og som ene pige i flokken lærte Clara hurtigt at bruge albuerne for at komme frem. Hun var en ”Pippi Langstrømpe-pige”, der lå med hovedet nedad, når hun læste og helst gik rundt barfodet og uden tøj – men frem for alt sang hun og skrev sange.

Clara gik stadig i folkeskole, da hun blev kontaktet af en producer, som hun startede et samarbejde med, og siden har hun dedikeret sin tid til musikken. Produceren sendte nogle demoer ind til Sony Music, der resulterede i en pladekontrakt, og det foreløbige højdepunkt i Claras karriere er debutalbummet ’August Eighteen’ som udkom på Claras 18 års fødselsdag. Albummet samler op på numre, Clara har skrevet i sine tidligste teenageår (Stop Pretending, Forgive Me og What They Say), men byder ligeledes på nyt materiale som albummets åbningsnummer ’Slippin’’.

De 3 koncerter er:

Fredag den 18. januar 2019 - KULTURMASKINEN, Odense
Torsdag den 24. januar 2019 - ATLAS, Aarhus
Fredag den 25. januar 2019 - STUDIE 3, København

Forsalget starter onsdag den 26. september kl. 12:00 her: http://tix.to/clara

.

CPH SOUND WAVE 2018

3rd Tsunami Agency afholder den 30. oktober deres årligt tilbagevendende showcase for fremadstormende nye bands og artister, Sound Wave ’18. Med CPH Sound Wave ’18 vender begivenheden tilbage til DR Koncerthuset, og med bureauets mangeårige erfaring og betydelige aftryk indenfor talentudvikling, vil programmet være prydet af unge navne, som vil præge morgendagens livescener og hitlister indenfor både pop, rock, urban og indie genrerne.

Over den næste måned offentliggøres programmet løbende med flere navne, første rundes annoncering omfatter Færøske Eivør, den københavnske duo Dusin og norske Hôy La.

EIVØR har udgivet albums siden 2000 og spillet utallige koncerter, i mange forskellige konstellationer, men har fundet sit rette element som trio i blandingen af rock og folktronica. 2018 har været et vildt år for Eivør med flere tours og shows end tidligere og hun er samtidig i gang med at arbejde på sit kommende album.

HÔY LA (NO) eksperimenterer med organiske live loops, elektroniske flader og akustiske elementer i sin produktion. Musikken fusionerer elementer fra forskellige genre såsom electronica, trip hop og alternativ rock. I front er norske Ingri, der har samlet et dansk band, og de spiller blandt andet branchefestivaler i Norge og har optrådt på Stella Polaris, Midsommer Festival, New Note samt flere henover sommeren.

DUSIN spiller til dette års CPH Sound Wave på baggrund er deres åbenlyse talent, samt den naturlige udvikling de har gennemgået over det seneste år. Dusin er gået fra at være et live band med forhåbninger, til et live band med planer om, at indtage en plads for bordenden af den danske musikbranche. Med deres headboppin’ beats og nærværende dansksprogede tekster bliver deres elektronisk popmusik leveret med glødende ungdom og dansable vibes.

DR KONCERTHUSET / STUDIE 2 & 3
30. oktober 2018
Doors: 18:00 / Musik: 19:00 – 23.30
Billetsalg: http://burl.nu/enjty2

BOUNDARIES UDGIVER EP OG SPILLER FØRSTE KONCERTER!

Det nye P6-Beat roste band Boundaries udgiver debut-EP og leverer et intenst og dragende billede af, hvordan skandinavisk post punk lyder anno 2018.

I kølvandet på bandets kommende debut-EP, der udkommer den 26 oktober, spiller Boundaries deres to første koncerter som headlinere i henholdsvis København og Aarhus. Koncerterne bliver på Loppen i København den 13. samt på Tape i Aarhus den 15. december. Udover Sorte Firkant Festival, spiller Boundaries udelukkende disse to shows i 2018. Forsalget er netop startet her.

Boundaries er lyden af at stå på kanten af håb og fortvivlelse. Musikken bevæger sig i et grænseland mellem atmosfæriske og harmoniske klange, som bliver nedbrudt af flænsende guitarer.

AUGUST EIGHTEEN!

Det unge sangtalent Clara fylder 18 år i dag, og i den forbindelse udgiver hun sit debutalbum, ’August Eighteen’!

Der er altid kommet lyd ud af Clara. Som lille kunne hun sjældent synge børnesangene til ende, for undervejs blev de til melodier og ord, Clara selv fandt på, og som blot 13-årig opdagede hendes storebror Claras store sang- og sangskrivningstalent og inviterede hende til at blive forsanger i sit band. De resterende bandmedlemmer var alle i 20’erne, og Clara måtte flere gange om ugen tage alene fra hjemmet på Djursland til Aarhus for at øve.

Bandhistorien er symptomatisk for Clara. Størstedelen af sin barndom tilbragte hun på landet, hvor hun voksede op som den eneste pige i en søskendeflok på seks, der blandt andet inkluderer en tvillingebror, og som ene pige i flokken lærte Clara hurtigt at bruge albuerne for at komme frem.
Hun var en ”Pippi Langstrømpe-pige”, der lå med hovedet nedad, når hun læste og helst gik rundt barfodet og uden tøj – men frem for alt sang hun og skrev sange.

Clara gik stadig i folkeskole, da hun blev kontaktet af en producer, som hun startede et samarbejde med, og siden har hun dedikeret sin tid til musikken. Produceren sendte nogle demoer ind til Sony Music, der resulterede i en pladekontrakt, og i dag – Claras 18 års fødselsdag – udkommer hendes debutalbum. ’August Eighteen’ samler op på numre, Clara har skrevet i sine tidligste teenageår ('Stop Pretending', 'Forgive Me' og 'What They Say'), men byder ligeledes på nyt materiale som albummets åbningsnummer og fokussingle ’Slippin’’.

Albummet kan bl.a. høres her og Claras første headline koncert i HUSET-KBH den 20. september er netop offentliggjort og sat til salg her.